ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Απίστευτο!

Συνελήφθη  ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, διότι προσπάθησε μαζί με Αντιδημάρχους, να περιφράξει
οικόπεδο, για το οποίο υπάρχει αντιδικία του δήμου με οικογένεια.
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για πρωτοφανή σύλληψη, η οποία έγινε «κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του και συγκεκριμένα την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας».

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος μαζί με αντιδημάρχους προσπάθησαν σήμερα το πρωί να περιφράξουν οικόπεδο, το οποίο είναι καταγεγραμμένο από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου ως δημόσιο κτήμα, προκειμένου να αποτρέψουν την καταπάτησή του από φερόμενη ως ιδιοκτήτρια οικοπέδου.
Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκαν αμοιβαίες μηνύσεις, με εντολή εισαγγελέα ο δήμαρχος Ηλιούπολης κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, προκειμένου να παραπεμφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.
Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι με ρητή διάταξη του άρθρου 235 του Ν.3852 τα πλημμελήματα των δημάρχων που διαπράττονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν εκδικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά παραπέμπονται σε τακτική.
Επομένως η κράτηση του δημάρχου Ηλιούπολης με εντολή εισαγγελέα είναι παράνομη, αντίκειται ευθέως στις διατάξεις του νόμου, προσβάλει την αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων και μάλιστα όταν το αδίκημα - πλημμέλημα σχετίζεται με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας.
Η ΚΕΔΕ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες που προσβάλλουν την αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων, διερωτάται ποιο άραγε είναι το μήνυμα που εκπέμπουν προς την κοινωνία και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την κατάφορη παραβίαση του νόμου».