ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Σήμα κινδύνου από τις ομοσπονδίες

«Καμπανάκι» εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς χτυπούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν παγώσει όλες οι υπηρεσιακές
μεταβολές δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών).

Όπως τονίζουν εκπρόσωποι των δασκάλων, «δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ της 25ης Ιουνίου 2012 που αφορούν στις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις ανακλήσεις μεταθέσεων, τις ενστάσεις, τις ειδικές κατηγορίες κ.λπ., με αποτέλεσμα ορισμένα ΠΥΣΠΕ να μην μπορούν να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών».

Ακόμη, σύμφωνα με το Έθνος, υποστηρίζουν ότι δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13, γεγονός που θα οδηγήσει -όπως εκτιμούν- σε καθυστέρηση των μόνιμων διορισμών αλλά και στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας διορίστηκαν πέρυσι 130 δάσκαλοι όταν τα τελευταία 9 χρόνια (2002-2010) ο μέσος όρος διορισμών ανά χρονιά στην πρωτοβάθμια ήταν 3.000 εκπαιδευτικοί. Με αυτά τα δεδομένα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές που ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό φοβούνται ότι η πολυπόθητη πρόσληψη θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr