ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

 Εναλλακτικά μέτρα για να αποφευχθεί το «μαχαίρι»

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να βρει και να παρουσιάσει στην τρόικα, η οποία επιστρέφει
στις 24 του μήνα, λίστα με ισοδύναμα μέτρα, ικανά να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια, ύψους 200 εκατ. ευρώ για το 2012 και 400 εκατ. ευρώ για το 2013,

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια για να μην «καταπατήσει» την προεκλογική της δέσμευση πως δε θα μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε πως γίνεται προσπάθεια τα χρήματα που απαιτούνται να βρεθούν μέσω περικοπής δημοσίων δαπανών, γράφει το Έθνος.

Στην επόμενη σύσκεψη των τριών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται να τα παρουσιάσει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προφυλαχθούν τα εισοδήματα κυρίων των ένστολων. Θα γίνει προσπάθεια διαχωρισμού ανάμεσα στους «μάχιμους αστυνομικούς», όπως δηλαδή υπηρετούν στη ΔΙΑΣ ή σε αστυνομικά τμήματα και σε όσους δουλεύουν στα γραφεία.

Το οικονομικό επιτελείο έχει βγει στο... ψάξιμο και για να περιορίσει την επιβάρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων από την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις να θεσπιστούν γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μην πληγούν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι κάτοικοι βόρειων περιοχών, όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για θέρμανση.