ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ«Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, λέγοντας ότι «η αντίθεσή του στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οφείλεται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε οικονομικούς λόγους».  

«Το ερώτημα, βέβαια, το πρόβλημα προς επίλυση που πρέπει να τεθεί, είναι ποιος θα πληρώσει το χρέος αυτό; Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ποια μπορεί να είναι η τυχόν μιμητική στάση σε άλλες χώρες; Ουδείς το γνωρίζει με βεβαιότητα» συμπλήρωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του "καβαλιέρε" και κατέληξε:
«Το 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του γερμανικού χρέους. Τι άλλαξε από τότε; Ο καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έλεγε ότι πρώτα έρχεται η Ευρώπη και ύστερα η Γερμανία. Πρώτα η Ένωση και ύστερα το κράτος έθνος. Αυτή η λογική, ίσως, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σήμερα, με χρήσιμο τρόπο και για την Ελλάδα».